Projekter, kort fortalt

Indien:
Dansk Kherwara Mission´har et pigehjem for 80 piger i alderen 4-17 år i Staten Rajasthan, Indien. Her får pigerne mad, skolegang og tøj på kroppen, hvilket er mere end man kan sige om de mange fattige børn i området, som ikke bliver tilmeldt kostskolen.

Projektet søger løbende voluntøre, typisk fra januar-april/maj.
opgaverne som voluntør er:
  • at lege med pigerne
  • lave lektiehjælp
  • lave aktiviteter og planlægge udflugter
  • lave andagter (bare rolig, ikke så slemt som det lyder)
  • være mellemled imellem Indien og Danmark, og rapportere tilbage til Missionen, hvordan tingene står til, om der er brug for/ideer til forbedringer mv.
  • få hverdagen på et pigehjem for 80 piger til at være lidt sødere, om dette er at trøste, tage til lægen, kramme, dele massere af kærlighed ud, eller besøge deres familier ude i landsbyerne. 
  • lave foredrag om dine (fantastiske!) oplevelser når du kommer hjem til danmark 
lyder det her interessant?
skynd dig ind på kherwara.dk, for at læse mere, eller kontakt Peter Høyerup på hoyerup@gmail.com

Thailand: 
Nonneordenen Good Shepherd Sisters har i det nordlige Thailand et Hiv/Aids projekt.
Her er der et "income generating projekt", hvor kvinder producere smukke papirsting, som sælges til udlandet. På arbejdspladsen tages der hensyn til kvindernes forskellige stadier af sygdommen og generelle situation.
projektet har også en "garden of friendship", hvor de mennesker, som er for syge til at bo hjemme i landsbyen, men som er for raske til at være indlagt, opholder sig. her får de den pleje der nu tilkommer deres situation, plus alt den kærlighed de kan overkomme at få.
yderligere køres der også rundt til de omkringliggende landsbyer på besøg, hvor der uddeles medicin, modermælkserstatning, mad osv.

på dansk side er strømmen af voluntøre til projektet (og mange andre!) administreret af VolunteerAid

Israel/palæstina:
Project Masterclass er en samling af gymnasier i hele danmark, som med få års mellemrum sender 2 elever på en meget eksklusiv rejse til Israel og Palæstina. Her kommer man helt tæt på konflikten og får et helt andet indblik i dens kompleksitet end man ellers ville få fra de danske medier. de forskellige gymnasier ahr forskellige krav til deres elever både i udvælgelsesprocessen og efter hjemkomst, men som eneste faste krav skal man skrive SRP (Studie Retnings Projekt) om emnet.

Japan:
der er nærmest en Lions Club i hver eneste by her i danmark, så vel som i resten af verden. hvert år sender mange af disse et ungt menneske afsted på hvad de kalder "kulturudveksling", og det er lige præcis hvad det er. Man får typisk lov til at bo hos 1-3 værtsfamilier og kommer desuden på en eller anden form for "summer-camp" med unge fra hele verdenen.

Hold øje med din by's Lions Club's hjemmeside eller den lokale avis, for at se opslag hvornår de søger. typisk er dette i Januar/februar.

gribverden er et yderligere et fantastisk sted at starte, hvis man har lyst til at komme ud i verden :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar