Vi spiser rigtig meget lækker mad her i Kherwara, og nu har jeg fået min værtsmor til at vise mig, hvordan man laver en af mine ynglingsretter, rajma.
Når retten er lavet, ser det måske ikke så lækkert ud, (hvorfor jeg har valgt ikke at lægge et billede op) men det er det!
Til 8 personer bruges der:
-fire håndfulde røde kidneybønner.
-4 tomater
-godt med olie
-2 løg
-massere af hvidløg
-1 skefuld salt
-1skefuld stødt koriander,
2 skefulde gurkemeje,
2 skefulde rød chilipowder,
-1 skefuld spidskommen.
NB: alle mål er efter bedste indiske standart på slurb.
NB: alle mål er efter bedste indiske standart på slurb.
![]() |
| Lækre krydderier og blendede tomater -det er umuligt at lave mad i et indisk køkken uden disse ting :) |
Fremgangsmåde:
Bønner lægger i blød i vand natten over.
Løg og hvidløg blendes til en masse.
Olien varmes i en gryde sammen med en skefuld spidskommen.
løgmassen brunes i olien.
Gurkemeje, chili, koriander og salt blandes i en skål med en kopfuld vand, og hældes i gryden.
Blandingen koges i fem-syv minutter, eller ind til olien 'kommer ud'/lægger sig ovenpå. Det aer sådan her ud:
Tomaterne blendes, og hældes i gryden, hvorefter blandingen simrer i et par minutter.
Bønnerne tages op af vandet, og hældes i gryden.
1 liter vand tilføjes, og blandingen sættes i kog.
Her i Indien bruger man 'cookers', som er en form for trykkoger. Hvis man er indehaver af en sådan, skal bønnesovsen koges i ti 'whisles'. Ellers skal den have, indtil bønnerne kan smashes med to fingre.
Til retten serveres roti (fladbrød) og ris.
Mmmmh!


Ingen kommentarer:
Send en kommentar